KoNa mukaan Sami Hyypiä Akatemiaan kausille 2013-2015

31.5.2013


Kotkan Nappulat ja FC KooTeePee Sami Hyypiä Akatemian yhteistyöseuraksi

 

Kotkan Nappulat ja FC KooTeePee on valittu 15 muun poikajoukkueen kanssa Sami Hyypiä Akatemian yhteistyöseuraksi ajanjaksolle 8/2013-7/2015. Valitut yhteistyöseurat edustavat ikäluokkiensa suomalaista parhaimmistoa. Käytännössä lähes kaikki liigaseurat ovat edustettuina. Kotkan Nappulat ja FC KooTeePee ovat Akatemian ainoa edustaja Kaakkois-Suomesta. Vastaavanlaista paikallista seurayhteistyötä Akatemiassa on toteutettu ja toteutetaan Interin ja Turun Nappulaliigan välillä.

 

Akatemian valintakriteereinä olivat mm. kunkin ikäluokan pelaajien menestyminen joukkueena turnauksissa ja sarjoissa, henkilökohtaisella tasolla piirin ja SM-taitokilpailuissa (hopea ja kulta) sekä valmennuksen laatu. Valintakriteereissä edellytetään myös, että seuran edustusjoukkue pelaa vähintään 2-divarissa tai sitä korkeammalla sarjatasolla.

 

Akatemian toiminta keskittyy 10-14 vuotiaisiin pelaajiin (E10, E11, D12 ja D13). Yhteistyö koskee ensimmäisenä vuotena vuonna 2000-2003 syntyneitä poikia ja toisena vuotena vuonna 2001-2004 syntyneitä. Mukaan pääseminen akatemiaan tarjoaa kotkalaiselle ja koko kaakkois-suomalaiselle jalkapallolle loistavan kehittymismahdollisuuden. Akatemian kautta lahjakkaat pelaajat ja heidän valmentajansa saavat käyttöönsä uutta ja korkeatasoista valmennustietoutta.

 

Akatemiatyö aloitetaan Eerikkilässä kesäkuussa 2013 pidettävässä starttitilaisuudessa. Syksyllä Akatemia jalkautuu seurakäyntien myötä kentälle. Valmennuspäälliköiden ja valmentajien koulutusjaksot alkavat elokuussa 2013 ja ikäluokkakohtaiset leiritykset lokakuussa 2013.

 

Sami Hyypiä Akatemiasta

 

Sami Hyypiä Akatemia on perustettu Suomen Palloliiton toimintastrategian ja vuosina 2009-2010 toteutetun lajiprosessin lähtökohdista. Akatemian tehtävänä on kehittää suomalaista jalkapalloa kohti kansainvälistä kärkeä yhdessä koko suomalaisen jalkapalloyhteisön sekä muiden yhteistyötahojen kanssa.

 

Sami Hyypiä Akatemia on suomalaisen jalkapallon valmennus-, tutkimus- ja kehitystoiminnan henkinen koti. Akatemia aloitti toimintansa nimellä jalkapallon valmennus- ja kehityskeskus (VKK) helmikuussa 2011.

 

Akatemia on vuosien 2011-2012 aikana keskittynyt toiminnassaan viiteen avainasiaan:

 

1.           Pelaajan yksilöllisen kokonaisvaltaisen kehittymisen seurantakonseptin luominen 10-14-vuotiaille pelaajille ja maajoukkueille

2.           Valmentajakoulutusten sisältöjen ja toimintatapojen kehittäminen

3.           Sähköisen ympäristön kehittäminen valmennuksen ja koulutuksen tueksi

4.           Huippu-urheilun vaatimusten mukaisten tapahtumien toteuttaminen eri ikäluokille

5.           Tiedon jakaminen kentälle

 

Sami Hyypiä Akatemian toimintaan voit tutustua heidän kotisivuillaan http://www.samihyypiaakatemia.fi/